Home » Opleidingen » Algemeen » Expertsessies Woningmarkt voor bestuur en toezicht

Expertsessies Woningmarkt voor bestuur en toezicht

Expertsessies Woningmarkt voor bestuur en toezicht

Koninklijke NBA 3 PE uur punten

Het beter laten functioneren van de woningmarkt vergt dat we voortdurend onze kennis over de woningmarkt ter discussie stellen en herijken op basis van nieuwe ontwikkelingen, dit stelt Johan Conijn in zijn afscheidscollege bij de UvA.

Als bijzonder hoogleraar aan de UvA richtte Johan zich de afgelopen 12 jaar op de economische aspecten van de woningmarkt. En de woningmarkt is in deze huidige tijd een meer dan boeiende markt. Hervorming van de woningmarkt was speerpunt van het vorige kabinet. Natuurlijk zijn er goede resultaten bereikt zoals de geleidelijke vermindering van de hypotheekrenteaftrek en de beperking van de hypotheekschuld in de koopsector.

Maar er is ook veel misgegaan waaruit lessen zijn te trekken. De nieuwbouw is gestagneerd met als gevolg een groot woningtekort. De corporatiesector heeft met de komst van de verhuurderheffing veel investeringscapaciteit verloren en de groei van het middensegment in de huursector is onvoldoende van de grond gekomen.

Het hervormingsbeleid heeft niet alleen  oplossingen maar ook problemen gecreëerd. Maar hoe dan nu verder? Wat zijn belangrijke ontwikkelingen en trends in de woningmarkt? Waar liggen kansen en bedreigingen voor woningcorporaties? Welke lessen kunnen we uit het verleden leren naar de toekomst?

Expertsessies Woningmarkt

Met de komst van Johan Conijn in het docentenkorps bij Finance Ideas Academy is zijn expertise nu ook beschikbaar voor u.

Er wordt veel van woningcorporaties verwacht. Volgens Johan Conijn zelfs te veel. ‘De verwachting is dat de operationele kasstroom de komende jaren gaat dalen. Daardoor zullen ambities onvoldoende kunnen worden gerealiseerd.

Voor 2019 voorspelt Johan een vergroting van de huidige problemen. En wat de oplossing is? Conijn: ‘De corporatiesector moet niet alle problemen van de woningmarkt op de schouders nemen maar scherp prioriteren. De maatschappelijke ambities staan op het spel.’

Maar hoe dan?

Speciaal voor bestuurders en toezichthouders organiseren we expertsessies met Johan Conijn rondom de actuele ontwikkelingen in de woningmarkt en voor de corporatiesector in het bijzonder.

U gaat een middag met Johan interactief in gesprek over de woningmarkt. Welke trends zijn zichtbaar? Wat zijn ontwikkelingen en wat is nodig in de huidige woningmarkt? En wat kunt u doen in uw lokale opgave?

Wilt u erbij zijn?

Meld u dan snel aan.

Praktische informatie

Duur

1 dagdeel

Startdata

  • 20 mei 2019
  • 20 juni 2019
  • 29 augustus 2019

Uw investering

€ 485,- vrij van btw en inclusief kosten voor verzorging en verblijf

Voor wie

Speciaal voor bestuurders, toezichthouders, controllers en managers organiseren we expertsessies met Johan Conijn rondom de actuele ontwikkelingen in de woningmarkt.

Uw docent
  • Johan Conijn
    Prof. dr. Johan Conijn Directeur woningcorporaties Meer info
Neem contact met ons op

Stuur ons een e-mail en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Typ hier uw vraag...