Passend toewijzen borgen met IRF2016

Geplaatst op 14 november 2015
Geschreven door
Categorie Algemeen

Van schoen via boom naar oliebol: 1 januari komt steeds dichterbij! De traditionele eindejaarsdrukte begint weer goed voelbaar te worden. U kent het wel. Met op de achtergrond alle voorbereidingen voor de komst van de Goedheiligman, de Kerstboom en de oliebollen is de laatste maand van het jaar vooral: ‘extra gevuld’. En dan hebben we het dus niet over speculaas, maar over lange dagen vol met werk dat nog af moet voordat…

En dit jaar is die druk nog groter, met de implementatie van de Woningwet. Een belangrijk onderdeel daarbij is Passend toewijzen.

Passend toewijzen, bent ù er klaar voor?

We zien dat veel corporaties al aan het ‘warmdraaien’ zijn om het passend toewijzen vanaf 1 januari goed te laten verlopen. Ook bij de trainingen trainingen ‘Inkomensregistratie & Passend Toewijzen’ die ondergetekende en zijn collega’s verzorgen, is dat goed merkbaar: de vragen worden steeds gerichter, er wordt veel nagedacht, de ernst van de zaak is duidelijk. Men is doordrongen van de krappe foutmarges voor de accountantscontrole.

Maar als het gaat om het inrichten van de administratieve organisatie rondom passend toewijzen, horen wij dat er nog veel losse (Excel) formulieren voorbijkomen waarmee de medewerker aan de slag moet.  Er is een stroomschema, er wordt een cursus gevolgd, maar hoe borgt u het proces?

Wij helpen u borgen met het nieuwe InkomensRegistratieFormulier2016

– ontwikkeld met uw ervaringen en onze kennis als uitgangspunt –

De tool www.inkomensregistratieformulier.nl is inmiddels doorontwikkeld en vernieuwd door de docenten van FI Academy en Woningnet. De tool maakt het passend toewijzen voor corporaties en medewerkers gemakkelijker. Naast onze eigen expertise is juist de feedback die we van onze cursisten (uw collega-medewerkers) krijgen tijdens de trainingen daarvoor een belangrijk onderdeel bij de ontwikkeling.

www.inkomensregistratieformulier.nl vernieuwd

Op www.inkomensregistratieformulier.nl hebben we al sinds 2011 een tool staab die door veel woningcorporaties wordt gebruikt bij inkomensregistratie. In de loop van december gaan we deze tool dus volledig vernieuwen. De gebruiker kan straks inloggen op zijn of haar eigen omgeving, berekeningen maken en opslaan. De module begeleidt de gebruiker door het proces, de benodigde documenten, tot en met het passend toewijzen. Op basis van de wetgeving en de ingevoerde gegevens vertelt de module of en zo ja ook hoe de kandidaat-huurder passend moet worden toegewezen, inclusief de bijbehorende maximale huurprijs.

Minder kans op fouten en op elk gewenst moment te monitoren

Met het IRF2016 hebben we niet alleen ingezet op een efficiënt en veilig proces.  We hebben ook controles ingebouwd, zowel tijdens als achteraf. U kunt straks dus op ieder gewenst moment werkvoorraad, toewijzingen en  rapportages opvragen voor controle en sturing, of uw accountant toegang geven voor de jaarlijkse controle.

Meer weten over www.inkomensregistratieformulier.nl?

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten of nog eenvoudiger: klik hier

Of zoekt u meer kennis over passend toewijzen of inkomensregistratie bij intermediaire verhuur?

Neem dan deel aan de eerstvolgende cursus Inkomensregistratie: Staatssteun & Passend Toewijzen of neem contact met ons op. Een incompany opleiding gericht op uw situatie en vraagstuk is uiteraard ook mogelijk. Vraag hier een vrijblijvend voorstel aan voor een sessie aan huis.

Auteur

  • Koen Velner
    Koen Velner Senior adviseur woningcorporaties Meer info

Relevante opleidingen

Relevante artikelen

Typ hier uw vraag...

inkomensregistratie bij intermediaire verhuur