Inkomensregistratie? Hey collega! De IRF-kwis!

Geplaatst op 15 maart 2021
Geschreven door
Categorie Algemeen

Alweer een jaar thuis aan het werk: Een jaar op eigen koffie, wifi en wc-papier. Een jaar ook zonder gesprekken bij de koffieautomaat en zonder langslopende collega’s. Even iets vragen. Effe een gebbetje. Of een vette roddel natuurlijk.

Maar het is vooral ook een jaar zonder: Kijk nou eens wat ik hier heb! Wat vind jij hiervan? Is dit goed zo? Hoe zou jij dit doen? Zeker bij lastige inkomens is dat een gemis en voorlopig blijft dat nog wel even zo.

Neem nou bijvoorbeeld deze loonstrook:

loonstrook

Al gezien waar het heffingsloon staat? Nee? Hmmm, kijk nog eens goed. – Verrek, het staat er ècht niet. Wat nu? – “Collegaaaa!”

Leren met een Loonstrook-Kwis!

Om die reden hebben we onze vervolgtrainingen inkomensregistratie grondig omgegooid. Twee uurtjes online in plaats van een heel dagdeel, dus makkelijker in te plannen tussen al je werkzaamheden. Kleinere groepen, zodat je makkelijker gefocust blijft en we vlot samen kunnen schakelen. Twee intensieve uurtjes dus, waarin we naast de actualiteiten en tips samen ‘loonstroken vreten’. Hoe zit dit? Waar staat dat? Hoe wèrkt zo’n strook eigenlijk? En in de tweede helft van de training: De FIA Loonstrook-Kwis!

Regel dus met je collega’s snel een in-company verdiepingstraining Inkomensregistratie. Daar word je niet alleen wijzer van, maar we zijn ook even lekker samen bezig, op het scherpst van de snede. Of doe lekker mee met één van de geplande open verdiepingstrainingen en leer samen met én van collega’s van andere corporaties. Bekijk de eerstvolgende data.

Basiskennis over sociale verhuur en enige, minimale ervaring met inkomensregistratie is prettig om deze basistraining goed te kunnen volgen. Daarom bieden we voorafgaand aan de training de e-Learning module Inkomensregistratie aan. Hiermee doorloopt u alvast wat theorie met heldere, interactieve cases.

Antwoord op het voorbeeld?

Oh, en hoe zit het nu met dat heffingsloon? Zoals ik altijd zeg: begin bij het begin. Wat is heffingsloon eigenlijk? Juist: fiscaal loon, belastbaar loon.

Kijk dan nog eens even rustig rond op de strook; zie je een kolom met iets van ‘belast(-baar)’, ’tabel’ of iets dergelijks? Precies, die. Verder wist je al dat heffingsloon het resultaat is van het brutoloon verminderd met de aftrekbare premies en dergelijke.

Nou, dan kom je er verder wel uit. Toch? Vraag het anders aan je collega’s. En schrijf je dan gezellig in voor deze expert-training. Ik heb er zin in!

Auteur

 • Koen Velner
  Koen Velner Senior adviseur woningcorporaties Meer info

Relevante opleidingen

Inkomensregistratie

Wat leert u?

 • Spelregels rondom passend toewijzen
 • Inzicht in loonstroken en specificaties
 • Uitzonderingssituaties registreren
 • Ervaring door te oefenen
Inkomensregistratie

Wat leert u?

 • Spelregels rondom passend toewijzen
 • Inzicht in loonstroken en specificaties
 • Uitzonderingssituaties registreren
 • Ervaring door te oefenen

Relevante artikelen

Typ hier uw vraag...