Toename behoefte aan financieel inzicht bij managers en senior medewerkers

Geplaatst op 2 maart 2017
Geschreven door
Categorie Algemeen

Herkent u dat? Ieder jaar nadat de begroting is besproken, denkt u weer “daar moet ik toch eigenlijk meer vanaf weten?”. Of de verwondering als bij een investeringsbeslissing aan ‘een knop’ wordt gedraaid en de onrendabele top ineens een stuk groter of juist kleiner is geworden. En als een huurder of uw gemeente zegt: “Jullie zijn toch hartstikke rijk?”, komt u dan verder dan “dat zit in de bakstenen”?

Financiën wordt steeds belangrijker doordat het financiële toezicht steeds meer aandacht krijgt. En, een euro kan maar één keer worden uitgegeven. Daarbij moet een zorgvuldige afweging worden gemaakt tussen bijvoorbeeld beschikbaarheid, betaalbaarheid en duurzaamheid. Komen al deze aspecten in de besluitvorming voldoende aan de orde? En, heeft iedereen voldoende inzicht in de financiële kengetallen en de rendementsberekeningen die daarbij worden gehanteerd?

De behoefte aan inzicht in het financiële reilen en zeilen van een corporatie bij managers en senior medewerkers zonder financiële achtergrond neemt toe, mede als gevolg van de implementatie van de marktwaarde en een steeds sterkere sturing op (een maatschappelijk acceptabel) rendement.

De Leergang CorporatieFinanciën biedt uitkomst. Een stevige leergang van vijf dagdelen waarin u met toegankelijk en praktijkgericht materiaal inzicht krijgt in de financiën van corporaties. Na de Leergang bent u een nog betere sparringpartner voor uw financiële collega’s. U kunt de samenhang tussen thema’s als waarde, resultaat en kasstromen beter plaatsen. Ook vergroot u uw kennis van en inzicht in financiële kengetallen, investeringsbeslissingen en sturen op financieel en maatschappelijk rendement.

De Leergang CorporatieFinanciën kent een goede balans tussen theorie en praktijk. U duikt bijvoorbeeld in de jaarrekening van uw eigen corporatie en gaat een investeringscase doorrekenen. Tussen de sessies gaat u aan de slag met praktijkopdrachten, zodat u het geleerde direct toepast binnen uw eigen corporatie.

Er starten drie leergangen op respectievelijk 30 maart (Garderen), 6 april (Zaltbommel) en 16 mei (Nieuwegein). Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Laat het gerust weten indien u nog vragen heeft. Neem contact op met onze docenten.

Auteur

  • Jeroen Dungelmann
    Jeroen Dungelmann Senior adviseur woningcorporaties Meer info

Relevante opleidingen

Relevante artikelen

Typ hier uw vraag...

Twee hoofdpijndossiers bij Inkomensregistratie en Passend toewijzen