Home » Opleidingen » Algemeen » Kennismaking Corporatiefinanciën

Kennismaking Corporatiefinanciën

Kennismaking Corporatiefinanciën

Als je wilt snappen hoe het zit met de financiën van je woningcorporatie

De training Kennismaking Corporatiefinanciën -in-drie-uur- geeft u laagdrempelig de financiële kennis die u nodig heeft om beter te begrijpen waar uw financiële collega’s mee bezig zijn. Ook kunt u na deze training de gesprekken en onderwerpen rondom financiële thema’s beter volgen.

De training is bedoeld voor medewerkers bij de corporatie en ook stakeholders die niet dagelijks bezig zijn met financiën, maar wel in een korte tijd meer inzicht willen in de belangrijkste financiële begrippen als winst, kasstromen en de belangrijkste financiële ratio’s die te pas en te onpas voorbij komen.

‘Ik ben Emma en ik werk bij een woningcorporatie. Mijn taken liggen op het gebied van verhuur, onderhoud en het sociale domein. Het gebeurt regelmatig dat er door de corporatie beslissingen worden genomen, waarbij het om hele grote bedragen gaat. Maar als klanten me dan vragen hoe dat nu werkt met het geld bij een corporatie, kan ik dat niet zo goed uitleggen… En dan heb ik het nog niet over mijn vrienden, die zeggen altijd: “jullie zijn toch rijk met al die huizen die steeds meer waard worden!”

Herkent u dit?

Wilt u ook wel eens meer inzicht in het financiële huishoudboekje van de corporatie, en waarom dat zo’n grote rol speelt? Wat er gebeurt met de huuropbrengsten? Waar het geld voor nieuwbouw en onderhoud vandaan komt? En hee, waarom moeten we winst maken, we hebben toch een sociale missie? Hoe financieel gezond is onze corporatie eigenlijk?

Dan is de training Kennismaking Corporatiefinanciën geschikt voor u!

Zoekt u meer verdieping?

De basistraining Corporatie Financiën gaat een stapje verder met een mix tussen theorie en praktijk. Een operationele training waarin u gaat oefenen met de begrippen als winst, kasstromen en de belangrijkste financiële ratio’s.

Meer behoefte aan een strategische verdieping? Tijdens de Leergang CorporatieFinanciën bent u (in 10 weken) in staat om een nog betere sparringpartner te zijn voor uw financiële collega’s. De focus ligt daarbij op de samenhang tussen thema’s als ‘waarde’, ‘resultaat’ en ‘kasstromen’.

Praktische informatie


Duur

1 dagdeel online


Data

 • 16 februari 2023 (13.00-16.00 uur online)
 • 20 april 2023 (13.00-16.00 uur online)
 • 19 juni 2023 (13.00-16.00 uur online)

Uw investering

€ 295 vrij van btw en excl. accommodatiekosten.


PE punten

Deelnemers ontvangen 3 PE studiepunten.

 • De corporatiesector door een financiële bril
 • Het huishoudboekje; winst, de inkomsten en de uitgaven en het vermogen
 • Waarom zijn financiën zo spannend?
 • Drie financiële begrippen om te onthouden
 • U hebt een globaal inzicht in de sector en het borgingsstelsel.
 • U hebt een globaal inzicht in het huishoudboekje; de inkomsten, de uitgaven en het vermogen van de corporatie.
 • U bent op de hoogte van het verdienmodel bij de woningcorporatie.
 • U hebt een globaal inzicht in de begrippen ORT, LtV en ICR.

De training Kennismaking Corporatiefinanciën is geschikt voor medewerkers bij corporaties of bij stakeholders zoals gemeenten of huurdersorganisaties die incidenteel te maken krijgen met de corporatie en in een korte tijd beter willen begrijpen hoe het financiële huishoudboekje bij een corporatie in elkaar steekt.

Als resultaat van deze training kunt u gesprekken over de belangrijke financiële begrippen van de corporatie beter volgen.

 • Jeroen Dungelmann
  Jeroen Dungelmann Senior adviseur woningcorporaties Meer info
 • David Vos
  David Vos Adviseur institutionele beleggers, woningcorporaties en zorginstellingen Meer info

Deze training is een kennismakingstraining. Zoekt u meer verdieping?

Kennismaking Corporatiefinanciën

Deze training is geschikt voor medewerkers bij corporaties of bij stakeholders die incidenteel te maken krijgen met corporatiefinanciën en willen begrijpen hoe het financiële huishoudboekje bij een corporatie op hoofdlijnen in elkaar steekt.

Basistraining Corporatiefinanciën

Deze training is bedoeld voor medewerkers bij corporaties die betrokken zijn bij het maken of aanleveren van financiële zaken voor bijvoorbeeld rapportages, begrotingen of jaarrekeningen en die financiële stukken van corporaties goed willen kunnen lezen en duiden.

Leergang Corporatiefinanciën

Deze leergang is geschikt voor medewerkers bij corporaties of bij stakeholders die incidenteel te maken krijgen met corporatiefinanciën en willen begrijpen hoe het financiële huishoudboekje bij een corporatie op hoofdlijnen in elkaar steekt.

Twijfelt u welke bij u past? Bel ons gerust even voor advies op 0320 – 23 74 85 of stel uw vraag via onderstaand formulier.

Stel direct een vraag over deze opleiding

Relevante artikelen

Typ hier uw vraag...