Home » Opleidingen » Algemeen » Kennismaking Corporatiefinanciën

Kennismaking Corporatiefinanciën

Kennismaking Corporatiefinanciën

Als je wilt snappen hoe het zit met de financiën van je woningcorporatie

De training Kennismaking Corporatiefinanciën -in-drie-uur- geeft u laagdrempelig de financiële kennis die u nodig heeft om beter te begrijpen waar uw financiële collega’s mee bezig zijn. Ook kunt u na deze training de gesprekken en onderwerpen rondom financiële thema’s beter volgen.

De training is bedoeld voor medewerkers bij de corporatie en ook stakeholders die niet dagelijks bezig zijn met financiën, maar wel in een korte tijd meer inzicht willen in de belangrijkste financiële begrippen als winst, kasstromen en de belangrijkste financiële ratio’s die te pas en te onpas voorbij komen.

‘Ik ben Emma en ik werk bij een woningcorporatie. Mijn taken liggen op het gebied van verhuur, onderhoud en het sociale domein. Het gebeurt regelmatig dat er door de corporatie beslissingen worden genomen, waarbij het om hele grote bedragen gaat. Maar als klanten me dan vragen hoe dat nu werkt met het geld bij een corporatie, kan ik dat niet zo goed uitleggen… En dan heb ik het nog niet over mijn vrienden, die zeggen altijd: “jullie zijn toch rijk met al die huizen die steeds meer waard worden!”

Herkent u dit?

Wilt u ook wel eens meer inzicht in het financiële huishoudboekje van de corporatie, en waarom dat zo’n grote rol speelt? Wat er gebeurt met de huuropbrengsten? Waar het geld voor nieuwbouw en onderhoud vandaan komt? En hee, waarom moeten we winst maken, we hebben toch een sociale missie? Hoe financieel gezond is onze corporatie eigenlijk?

Dan is de training Kennismaking Corporatiefinanciën geschikt voor u!

Praktische informatie


Duur

1 dagdeel online


Data

 • 20 juni 2023 (13.00-16.00 uur online)

Uw investering

€ 345 vrij van btw en excl. accommodatiekosten.


PE punten

Deelnemers ontvangen 3 PE studiepunten.

 • De corporatiesector door een financiële bril
 • Het huishoudboekje; winst, de inkomsten en de uitgaven en het vermogen
 • Waarom zijn financiën zo spannend?
 • Drie financiële begrippen om te onthouden
 • U hebt een globaal inzicht in de sector en het borgingsstelsel.
 • U hebt een globaal inzicht in het huishoudboekje; de inkomsten, de uitgaven en het vermogen van de corporatie.
 • U bent op de hoogte van het verdienmodel bij de woningcorporatie.
 • U hebt een globaal inzicht in de begrippen ORT, LtV en ICR.

De training Kennismaking Corporatiefinanciën is geschikt voor medewerkers bij corporaties of bij stakeholders zoals gemeenten of huurdersorganisaties die incidenteel te maken krijgen met de corporatie en in een korte tijd beter willen begrijpen hoe het financiële huishoudboekje bij een corporatie in elkaar steekt.

Als resultaat van deze training kunt u gesprekken over de belangrijke financiële begrippen van de corporatie beter volgen.

 • Jeroen Dungelmann
  Jeroen Dungelmann Senior adviseur woningcorporaties Meer info
 • David Vos
  David Vos Adviseur institutionele beleggers, woningcorporaties en zorginstellingen Meer info

Deze training is een kennismakingstraining. Zoekt u meer verdieping?

Kennismaking Corporatiefinanciën

Financiën in de corporatiesector nieuw voor u? Met de training Kennismaking Corporatiefinanciën maakt u in vogelvlucht kennis met de belangrijkste financiële begrippen, speciaal voor diegene die maar incidenteel met financiën te maken hebben. Een laagdrempelige, interactieve en korte online training, waardoor u de financiële aspecten in gesprekken beter kunt volgen.

Basistraining Corporatiefinanciën

Deze tweedaagse praktijkgerichte training is voor medewerkers die betrokken zijn bij financiële en administratieve processen en die financiële stukken van corporaties goed willen kunnen lezen en duiden. U gaat aan de slag met begrippen als winst, kasstromen en u gaat de belangrijkste financiële ratio’s uitrekenen. Een mix tussen theorie en praktijk met een hoge toepasbaarheid voor uw dagelijkse werk.

Leergang Corporatiefinanciën

Behoefte aan strategische verdieping? Deze leergang is bedoeld voor managers, bestuurders en toezichthouders die een nog betere sparringpartner willen worden op financieel vlak. U doorloopt de financiële context, het jaarverslag, de begroting en investeringsbeslissingen en u krijgt inzicht in de onderliggende relaties en samenhang tussen alle financiële cijfers bij de corporatie.

Twijfelt u welke bij u past? Bel ons gerust even voor advies op 0320 – 23 74 85 of stel uw vraag via onderstaand formulier.

Stel direct een vraag over deze opleiding

"*" geeft vereiste velden aan

Relevante artikelen

Typ hier uw vraag...