Home » Opleidingen » RvC » Opleidingen voor RvC-leden van corporaties

Opleidingen voor RvC-leden van corporaties

Opleidingen voor RvC-leden van corporaties

De toezichthouder van de corporatie: een professional met professionele afstand

Een lid van de RvC ziet als toezichthouder toe op de voortgang en realisatie van de doelstellingen van de corporatie. Maar wie of wat bepaalt de werkelijkheid? Zijn er voldoende corrigerende mechanismen? Hoe worden risico’s meegenomen in de besluitvorming binnen de corporatie? Is uw corporatie in control? Dat zijn slechts enkele vragen die u zich als toezichthouder moet stellen.

De rol van de toezichthouder is de laatste jaren belangrijker geworden. Samen met de bestuurder waakt u over het neerzetten en uitvoeren van een gedegen beleid met aandacht voor interne bedrijfsvoering, externe belangen en ontwikkelingen in de omgeving. En natuurlijk de financiële en maatschappelijke verantwoording.

Vertrouwen en samenwerking als basis

De relatie tussen bestuur en toezicht moet scherp zijn, maar moet gebaseerd zijn op vertrouwen en samenwerking. Maar de toezichthouder moet ook een kritische tegenkracht zijn voor de bestuurder en soms de bekende “luis in de pels” zijn om te zorgen dat de corporatie op koers blijft.

Voor het RvC lid is het belangrijk voldoende op de hoogte te blijven van de diverse ontwikkelingen in de corporatiesector. Specifiek voor RvC leden verzorgen we, samen met ons opleidingszusje Kjenning, verschillende trainingen.

Overzicht opleidingen voor RvC leden van woningcorporaties

Praktische informatie


Duur

Studiebelasting van 3,5 tot 4 uur per module. Afhankelijk van uw vraag en situatie wordt het programma opgesteld en de exacte tijdsduur vastgesteld. Neem contact op voor een vrijblijvend voorstel op maat voor uw eigen RvC of indien u met een collega RvC een opleiding wilt volgen.


PE punten

Voor deelname zijn PE studiepunten mogelijk.


Alleen in company leverbaar

Relevante artikelen

Typ hier uw vraag...