Lol in control?

Geplaatst op 20 april 2018
Geschreven door
Categorie Control & Compliance, Leergangen, Woningwet

We schrijven inmiddels april 2018. En met afgelopen weekend achter de rug mogen we wel stellen dat de lente is losgebarsten! Met ook de meivakantie voor de deur, is het voor sommigen een goede reden om even bij te komen van alle drukte de afgelopen maanden als het gaat om de jaarafsluiting.

Bijna een jaar geleden schreef ik ook over de jaarafsluiting. We zaten toen aan het einde van een traject vol bloed, zweet en tranen. Veel gedoe met het Handboek Marktwaardering, stelselwijzigingen, discussies met accountants en taxateurs, late publicatie van richtlijnen. Uiteindelijk haalde ongeveer 30% van de corporaties de deadline van 1 juli in 2017 niet.

Als ik nu om mij heen kijk en mijn oor te luisteren leg, zijn we gelukkig een stuk opgeschoten. De accountants zijn volop bezig met de controle van de jaarrekening of zijn daar zelfs al mee klaar. Ja, er is nog steeds discussie over de uitkomsten van de marktwaardering, maar zo langzamerhand beginnen we te wennen aan de nieuwe waarderingswijze en maken we betere analyses van de uitkomsten. In de loop van dit jaar volgt de verdere introductie van de beleidswaarde door de toezichthouders, met ongetwijfeld weer nieuwe uitdagingen…

Nu de rust een beetje terugkeert op dit gebied, wordt het ook tijd om te gaan investeren in de toekomst. SBR zit eraan te komen, de controlfunctie moet zijn plek vinden, en de deadline voor de jaarrekening en dVi gaat (uiteindelijk) naar 1 mei.

Symposium ‘Lol met control’

Wij nodigen u uit om hierbij stil te staan bij het Symposium ‘Lol met control’. Tijdens dit symposium staan we kort stil bij de beslommeringen van de afgelopen jaren, geven even de ruimte om stoom af te blazen, en kijken vooruit naar de toekomst. Samen met een aantal sprekers staan we stil bij de mogelijkheden van efficiënt databeheer, de rol van control en we laten buitenstaanders aan het woord over hun visie op corporaties.

Leergang control en compliance bij corporaties

En voor wie echt lol in control heeft, wil krijgen of gewoon aan de slag wil met verdere professionalisering van en verdieping in de controlfunctie, biedt de praktijkgerichte Leergang Control en compliance die start op 17 mei.a.s. inzicht in een breed palet aan relevante wet- en regelgeving. Na de leergang heeft u antwoord op de vraag hoe u alle spelregels effectief kunt borgen binnen uw organisatie. Er is daarbij aandacht voor de impact op en borging van control en compliance in de werkwijze en processen. Lees hier meer over de Leergang Control en compliance bij corporaties.

Auteur

  • Victor Burger
    Victor Burger Partner, sectormanager wonen, senior adviseur woningcorporaties Meer info

Relevante opleidingen

Relevante artikelen

Typ hier uw vraag...

Leergang Control en compliance bij corporatiescontrol en compliance bij corporaties