“Ik heb meer begrip gekregen voor andere afdelingen”

Geplaatst op 15 juli 2024
Geschreven door
Categorie Algemeen

Ron HounjetRon Hounjet is projectleider nieuwbouw en planmatig onderhoud bij van Krijtland Wonen. Een corporatie in het heuvelland van Zuid-Limburg, die zo’n 3.300 verhuureenheden in portefeuille heeft.

Na het samengaan met twee andere corporaties in de regio is Krijtland Wonen ontstaan. Een nieuw bedrijf, een nieuwe cultuur, maar ook nieuw management en een andere werkwijze. Het verticale werken wat vroeger gedaan werd, is terzijde geschoven. Niet langer krijgt een afdeling van bovenaf te horen welk budget er is en wat er gedaan moet worden, maar horizontaal werken is tegenwoordig het devies. De leergang Corporatiefinanciën zou eigenlijk iedereen moeten volgen, zo vindt Ron.

Was het horizontale werken de aanleiding om je financiële kennis te vergoten?

“door de nieuwe manier van werken zoeken afdelingen onderling contact, schuiven samen aan en kijken bij elkaar in de keuken om zo wederzijds begrip te kweken voor elkaars werk en uitdagingen. Ik wilde beter beslagen ten ijs komen bij overleg met afdelingen Bedrijfsvoering en Wonen en Wijken. Op die manier komen er realistischere plannen uit die beter doordacht zijn.”

Wilde je zelf meer weten over het onderwerp financiën?

“Ja, budgetten horen niet tot de kern van mijn werk, maar ik wilde er meer over weten. Ik had eerder nog niet van de leergang gehoord maar een collega had hem gevolgd en die was erg enthousiast. Ik ben me erin gaan verdiepen en zag wel de nodige raakvlakken met mijn werk, vandaar dat ik de leergang ook ben gaan volgen.”

Wat heeft het jou gebracht?

“Ik kan nu veel beter geïnformeerd overleggen met andere partijen die bij een project betrokken zijn. Een inhoudelijk expert ben ik niet, maar ik weet wel waar het over gaat en wat de consequenties zijn van bepaalde besluiten. Het is fijn dat ik ook al die afkortingen ken die vaak over tafel gaan, daardoor voel ik me zekerder in mijn werk en heb ik ook het gevoel dat ik iets kan bijdragen. Ik ben er zo achter gekomen dat alles bij een corporatie met elkaar samenhangt. Als er ergens aan een knop wordt gedraaid, gaat er ergens anders een radertje draaien. Dat besef is nu wel ingedaald en is eigenlijk ook de reden dat ik vind dat iedere corporatiemedewerker deze cursus zou moeten volgen.”

De cursus heeft jou dus eigenlijk vooral meer kennis en begrip bijgebracht?

“Klopt, de verhouding tussen Vastgoed en Bedrijfsvoering is positief veranderd. Er wordt niet gewoon een budget gecommuniceerd naar ons, maar door samen te overleggen heb je meer begrip voor wat er wel kan en wat niet. Ik vind deze leergang daarom bijzonder waardevol en zou hem aan iedereen aanraden.”

Meer weten over de leergang CorporatieFinanciën?

Wilt u meer weten over de inhoud van deze training? Bekijk het programma en de data. De training kan ook in company worden gegeven. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Relevante opleidingen

Financieel sturen

Wat leert u?

  • Inzicht kerngetallen en rendementen
  • Samenhang financiële thema’s
  • Beslissingen en afwegingen maken
  • Intern de juiste vragen stellen
Control & Compliance

Wat leert u?

  • Financiële basiskennis
  • Inzicht begrippen en denkwijzen
  • Stukken interpreteren en beoordelen
  • Vragen stellen als sparringpartner

Relevante artikelen

Typ hier uw vraag...